Готувався йти до школи: Спливли нові деталі про 7-річного Максима і його маму, яких вбила російська ракета у Вінниці

Ворожа ракета вбила у Вінниці 14 липня 24 людей, з них троє - це діти. 7-річний Максим, який теж втратив життя через російську ракету, у момент атаки перебував разом з мамою Вікторією в медцентрі "Нейромед" - вони проходили там медичне обстеження, передають Патріоти України.

Про загибель хлопчика і його мами повідомила у Facebook користувачка Аліна Боднар. Зазначається, що вони були з села Мала Мочулка, що розташоване за 100 кілометрів від Вінниці. Жінка працювала стоматологом.

"Мама і синочок… Вони просто приїхали у вінницьку клініку, а росіяни їх там убили… Лікар-стоматолог Вікторія Рекута і 7-річний Максимко Жарій з села Мала Мочулка на Вінниччині загинули в діагностичному центрі "Нейромед", який 14 липня росія обстріляла ракетами", – йдеться у повідомленні.

Хлопчик проходив обстеження в медцентрі

Відомо, що хлопчик проходив у цьому центрі обстеження. Про це раніше повідомляв голова Нацполіції Ігор Клименко. "Один із хлопчиків у момент атаки проходив обстеження у медичному центрі. Він загинув разом із мамою", – повідомив він.

У Facebook-спільноті Теплицького району Вінниччини повідомили, що Вікторія Рекута працювала лікарем-стоматологом у лікарні в селищі Теплик.

"Рашисти забрали життя прекрасного лікаря, чудової матері, прекрасної людини та її сина Максима. В це не можливо повірити, але сталось непоправне", – зазначається у повідомленні на сторінці спільноти.

Спочатку повідомлялося, що тіла мами і сина повинні були привезти у рідне село вчора, 15 липня. Проте пізніше стало відомо, що передавання тіл родичам затримується через необхідність додаткової ДНК-експертизи. Тому планується, що їх привезуть сьогодні, 16 липня. Про це повідомила у Facebook місцева журналістка Ірина Лупещенко.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...