Говорили про Донбас, МВФ і "антиколомойський" закон: Зеленський зідзвонився із Макроном

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із президентом Франції Еммануелем Макроном. Окрему увагу приділили ситуації на Донбасі та стану реалізації домовленостей під час Паризького саміту в "нормандському" форматі, повідомляє сайт глави держави, передають Патріоти України.

Макрон привітав звільнення 20 полонених з окупованих Росією територій 16 квітня. "Відзначено важливість продовження переговорів для досягнення миру на Донбасі", - пише сайт президента.

Зеленський поінформував про перебіг переговорів з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми співпраці з Україною. "Закон про банки є для нас пріоритетним. Я впевнений, що ми проголосуємо його, бо це важливо для нас і відкриває можливості для співпраці з МВФ", – наголосив глава держави.

Зеленський также висловив сподівання щодо швидкого ухвалення ЄС рішення про надання Україні макрофінансової допомоги у 1,2 млрд євро для подолання наслідків пандемії COVID-19.

Сторони відзначили обопільний інтерес до відновлення динаміки двосторонньої співпраці після нормалізації епідемічної ситуації. "Знаю, що ви хотіли відвідати Україну. Буду радий вітати вас, щойно закінчиться пандемія коронавірусу і щойно цей візит стане можливим", – сказав Зеленський.

Макрон підтвердив свій намір відвідати Україну. Зеленський висловив солідарність України з Францією, яка зараз перебуває в епіцентрі пандемії COVID-19. "Україна робить свій внесок у боротьбу з пандемією. У межах програми стратегічних перевезень НАТО українські вантажні літаки "Мрія" та "Руслан" залучені до доставки гуманітарної й медичної допомоги по всьому світу, серед іншого до Франції", – сказав глава держави.

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...