Говорили про Донбас та бартер: У Росії злили подробиці зустрічі Меркель і Путіна

Кремль узяв паузу в роботі по українському напрямку і чекає результату виборів до Верховної Ради.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон на саміті G-20 в японській Осаці просили російського колегу Володимира Путіна сприяти реальним зрушенням по Мінським домовленостям, а вони в свою чергу готові поетапно скасовувати санкції проти Росії. Але Кремль узяв паузу в роботі по українському напрямку і чекає результату виборів до Верховної Ради. Про це повідомляє російський телеграм-канал "Легітимний" з посиланням на свої джерела в оточенні колишнього куратора по Донбасу Владислава Суркова, передають Патріоти України.

"Ніяких дій і поступок у вирішенні конфлікту на Донбасі, а також в питанні обміну полоненими з боку Росії до виборів в український парламент не буде. Хоча Меркель і Макрон просили Путіна в Японії почати виконувати Мінські домовленості, а вони в свою чергу готові поетапно скасовувати санкції . Але він вирішив взяти паузу і не веде ніякої роботи по Україні", - написали автори каналу.

За їх словами, в реалізації Мінських угодах зараз більше зацікавлена українська сторона, Німеччина і Франція. Україна навіть готова була піти на поступки в питанні обміну полоненими на останній зустрічі контактної групи в Мінську.

"У росіян зараз завдання - остудити запал Медведчука і змістити з нього акценти. В управлінні затишшя. До виборів не може йти мови про зустріч двох президентів, а великий обмін полоненими і дорожня карта будуть підтверджені вже на зустрічі в Нормандському форматі після виборів в Раду. Умови її організації українській стороні передано", - підсумував Легітимний.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...