Говорили про Україну й Сирію: Лавров зустрівся з міністром закордонних справ Саудівської Аравії

Саудівська Аравія і Росія підтвердили тісну співпрацю в нафтовому картелі ОПЕК + і обговорили Україну, зерно і Сирію на зустрічі міністрів закордонних справ. Міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Фейсал бін Фархан сказав, що говорив зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим про "важливість глибокої координації між Королівством і Росією на енергетичних ринках" і висловив "непохитну прихильність" його країни угоді ОПЕК+. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

Міністр закордонних справ Саудівської Аравії заявив, що Ер-Ріяд готовий виступити посередником між Києвом і Москвою. Він сказав, що королівство підтримує міжнародні зусилля з пошуку політичного вирішення кризи.

"Я підтвердив міністру закордонних справ Росії готовність Королівства докласти всіх зусиль для посередництва між сторонами", - сказав принц Фейсал.

Виступаючи на спільній прес-конференції в Москві, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що війна в Україні не вплинула на енергетичне співробітництво.

Лавров також говорив про Сирію, де Росія бере активну участь з 2015 року в підтримці президента Башара Асада. Він сказав, що Сирії слід дозволити повернутися в Лігу арабських держав. Саудівська Аравія заявила, що такий крок передчасний.

Візит Міністра закордонних справ Саудівської Аравії в Україну

Візит Міністра закордонних справ Саудівської Аравії в Москву відбувся після того, як в кінці минулого місяця він здійснив несподівану поїздку до Києва. Це був перший візит високопоставленого саудівського чиновника за 30 років. Саудівська Аравія, яка брала участь в обміні полоненими між Росією і Україною, продовжить "шукати можливості для полегшення діалогу між обома сторонами", сказав принц Фейсал. Арабські держави Перської затоки прагнули застрахувати свої позиції між Москвою і Києвом.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...