"Гра буде тривати вдовгу": У ЗСУ оцінили ситуацію в районі Авдіївки, за яку тривають запеклі бої

"Гра буде тривати вдовгу": у ЗСУ оцінили ситуацію в районі Авдіївки

Російські війська й надалі намагатимуться наступати в районі Авдіївки Донецької області. У ЗСУ припускають, що на цьому напрямі "гра буде тривати вдовгу". Про це в ефірі телемарафону заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України.

За його словами, Авдіївка - укріплений промисловий район, де ще з 2014 року велися бої, будувались інженерні загородження, окупанти розраховували, що в майбутньому цей укріпрайон вони зможуть використовувати для себе.

"Ну і звичайно, що ті сили й засоби, які вони накопичували, які закинули першого разу в бій, не виправдали себе, отже командування (РФ, - ред.), відповідальне на цьому напрямку, звичайно, не може доповісти Путіну про поразки, тому вони як кидали, так і будуть кидати сили. Там, напевне, так виглядає, що гра буде тривати вдовгу, на жаль, але так виглядає, що ворог буде пробувати там наступати", - сказав він.

Як зазначив Тимочко, власне як Авдіївка, так і Куп’янський напрямок в цілому одна дія в завданнях ворога - прорвати лінію оборони ЗСУ.

"Перше та основне, що Путін поставив їм завдання вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської області. Крім того, ті сили й засоби, які вони накопичили на Авдіївському напрямку, їх розрахунок був на те, що вони обійдуть Авдіївку з флангів, візьмуть в оточення, захоплять і покажуть хоч невеличку, але "перемогу для Путіна", - додав голова Ради резервістів Сухопутних військ.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...