Гра на два фронти: Очільник Китаю на G20 виступив за мирні переговори з Україною, але не засудив вторгнення РФ

Очільник Китаю Сі Цзіньпін під час саміту G20 на Балі зазначив, що підтримує мирні переговори для припинення війни в Україні, водночас він не засудив вторгнення РФ. Про це повідомляє CNN,передають Патріоти України.

"Сі Цзіньпін наголосив, що позиція Китаю щодо української кризи зрозуміла й послідовна, він виступає за припинення вогню, припинення війни та мирні переговори", - йдеться у звіті про двосторонню зустріч китайського лідера з президентом Франції Еммануелем Макроном, опублікованому державною телекомпанією CCTV. Як зазначає видання, хоча Китай послідовно закликав до припинення військових дій в Україні, лідер КНР знову не засудив вторгнення Росії.

Зустріч Байдена і Сі Цзіньпіна

Нагадаємо, напередодні, 14 листопада, президент США Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін зустрілися на саміті G20 в Індонезії на Балі. Обидва політики обговорили низку важливих тем та закликали зменшити напруження між економіками світу. Зустріч лідерів США та КНР тривала близько трьох годин, серед іншого вони обговорили війну в Україні. Обидва політики виступили проти погроз Росії застосувати ядерну зброю в Україні.

Мета армії РФ - не Харків: Військовий аналітик пояснив справжній задум ворога

субота, 11 травень 2024, 12:28

Російські окупаційні війська не мають на меті захопити Харків, водночас намагаються максимально понівечити місто обстрілами та зробити його непридатним для проживання. Спробами наступати на півночі Харківщини росіяни хочуть відвернути Сили оборони Укра...

Запеклі бої тривають: Сили оборони вибивають росіян із "сірої зони" на Харківщині

субота, 11 травень 2024, 12:26

На півночі Харківщини утворилася так звана "сіра зона". За словами очільника Ради резервістів Сухопутних військ Івана Тимочка, після відступу противника восени 2022 року, ЗС РФ не зупинилися ідеально по лінії кордону, пише "Еспресо". "Станом на сьогод...