"Гра на останні штани": Москва отримає військово-морську базу в Венесуелі

Путін все ще сподівається "підвищенням ставок" змусити Захід капітулювати, появою ВМС РФ в Карибському морі посіяти паніку у американців, і змусити віддати Кремлю "його" - пострадянський простір. Одне лихо - у недонадімперії ВМС у обмаль ресурсів.

Єдиний авіаносець РФ після сирійського походу на довгі роки вийшов з ладу

Міноборони Росії і Венесуели домовилися про розширення взаємодії сил військово-морського флоту. На зустрічі в Москві в четвер Сергій Шойгу і його венесуельський колега Володимир Падріні Лопес підписали угоду про візити військових кораблів, зазначають Патріоти України.
В рамках договору для російського флоту будуть відкриті венесуельські порти, що дозволить Росії де-факто отримати зовнішню базу в Латинській Америці.
З грудня 2017 року аналогічна угода діє з Сирією, що дозволило Міноборони на піку кампанії з підтримки Башара Асада наростити угруповання в Середземному морі до 10 кораблів і двох підводних човнів.
У липні 2019 го ще більш масштабні домовленості були досягнуті з Іраном. У двох іранських портах - Бушир на півдні країні і Чехбехар на південному сході - з'являться передові бази військово-морського флоту РФ, які будуть використовуватися в тому числі атомними підводними човнами.
Бушир також стане базою російських ВКС, де будуть розміщені винищувачі Су-37 і Су-57. Там же планується розквартирувати контингент російських військових, насамперед спецназу, які будуть діяти по сирійському і лівійським сценаріям - під формальним прикриттям статусу «радників» іранського Міноборони.
Як повідомляє ТАСС, перед підписанням договору з Венесуелою Шойгу обговорив з Лопесом ситуацію в Боліваріанської Республіці та питання двостороннього військово-технічного співробітництва.
Лопес в свою чергу заявив Шойгу про досконалість російської зброї, яке проявилося в ході армійських ігор, з проходять в Росії 3 по 17 серпня.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...