"Гра на підвищення ставок": Лакійчук пояснив, як Курська операція ЗСУ впливає на війну на Донбасі

Керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук вважає, що наступ окупантів на Донецькому напрямку і Курська операція ЗСУ в Росії - це протистояння нервів. Ця ситуація - гра на підвищення ставок. Хто першим ухвалить політичне рішення змінити стратегію, передають Патріоти України.

Такою думкою експерт поділився у коментарі OBOZ.UA. Він вважає, що в найближчій перспективі про контрнаступ росіян на Курщині не йдеться.

"Резерви вони перекидають, але, чесно кажучи, я сподівався, що їх буде більше. Я думаю, що і наше військове командування розраховувало на те, що вони знімуть більшу частину сил з напрямків головних ударів. Тобто зі сходу, з Покровського, з Торецького, з Часового Яру, поки що ми цього не спостерігаємо. Це свідчить про те, що пріоритет наступу на Покровськ, Донеччину у них вищий, ніж оборона чи звільнення, як хочете назвіть, Курської області, самої Росії", – сказав Лакійчук.

Він припустив, що у перспективі росіяни можуть розраховувати на те, що спершу захоплять Покровськ, а вже потім займуться Курщиною. Багато залежатиме від послідовності дій росіян.

"Якщо противник буде знімати резерви з напрямків головних своїх ударів, буде відправляти на Курщину для проведення контрнаступу чи зупинення наступу українських військ, це одна буде розстановка сил на полі бою, на театрі загалом. Це послабить ворога і ми меншими силами зможемо їх утримати, зупинити оцю повзучу чуму", – пояснив експерт.

Вас може зацікавити:Окупанти вдарили дроном по цивільних автівках на Харківщині: є загиблий і поранені

Вас може зацікавити:В Україні почали виробництво БМП Lynx: стало відомо, коли перша машина зійде з конвеєра

"Якщо послідовність триватиме така, росіяни просуватимуться далі на Донецькому напрямку, не змінюючи своїх планів, ми просуватимемося на Курському напрямку. Хтось схарактеризував це, як "у кого потужні сильніші нерви" – коли дві машини, одна назустріч іншій несуться, тобто гра на підвищення ставок. У кого першого політичне рішення буде змінити стратегію", – зазначив Лакійчук.

"Або ми зупиняємо Курський наступ, відходимо і кидаємо сили на Донецьк. Або росіяни зупиняють наступ, кидають резерви на Курськ з метою витіснити наші війська", – уточнив експерт.

Нардепка Безугла заявила про небезпеку для Дніпропетровщини в разі втрати Покровська

вівторок, 20 серпень 2024, 20:00

Народна депутатка Мар'яна Безугла заявила, що окупація Покровська Донецької області може бути справою найближчого майбутнього. Про важку ситуацію на Донеччині нардепка написала у Facebook, передають Патріоти України. "Наші підрозділи виводять звідти (з...

ЗСУ контролюють 1260 км² та 93 населені пункти Російської Федерації - Сирський

вівторок, 20 серпень 2024, 19:41

Станом на 20 серпня Збройні сили України контролюють більше 1260 квадратних кілометрів території та 93 населені пункти у Курській області РФ. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відеозв'язком на Конгресі місцевих і регіональних влад ...