Гра наввипередки з московським агресором: Польща в "турборежимі" готує екіпажі українських танкістів на Leopard 2

Польща прагне скоротити термін навчання українських військовослужбовців на бойових танках Leopard 2 до п'яти тижнів – удвічі менше за стандартний. Про це йдеться в матеріалі Reuters.

"Якщо ми інтенсифікуємо підготовку, (збільшивши кількість) інструкторів, (оптимізуємо) наш час і наші вихідні, ми зможемо підготувати цілий екіпаж за п'ять тижнів", – сказав агенції майор Мацей Банашинський, командир польського навчального центру Leopard.

За його словами, польські інструктори будуть проводити навчальні курси для екіпажів танків і для водіїв. "Крім того, зараз ми проводимо курси для механіків з озброєння, шасі та обладнання, яке супроводжує Leopard", – додав польський майор.

Варшава офіційно не підтверджувала, де саме українські військові будуть проходити навчання в Польщі, та опитані Reuters експерти сходяться на тому, що це може бути село Сьвентошув на заході Польщі. Річ у тім, що у Сьвентошуві розташований один із трьох європейських навчальних центрів Leopard, два інші – у Німеччині та Швейцарії.

У центрі одночасно можуть проходити підготовку 14 екіпажів по чотири людини в кожному. Стандартний термін навчання керування Leopard 2 cтановить десять тижнів.

Нагадаємо, Польща однією з перших оголосила про готовність передати Україні одну роту Leopard, тобто 14 одиниць. А 25 січня уряд Німеччини офіційно повідомив про рішення передати ЗСУ основні бойові танки Leopard 2, та дозволити реекспорт іншим країнам, які також хочуть зробити це.

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...