"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпосередньо до дня голосування". Таку думку в інтерв'ю NV висловив політолог Ігор Рейтерович, передають Патріоти України.

«Можливо, вже ніяких суперечок не буде. Ми побачимо лише парад виступів, коли представники різних політичних сил, окремі народні депутати зроблять якісь заяви», — спрогнозував він. А ось доля закону після його ухвалення — ще під питанням.

Так, Рейтерович вважає, що глава держави може в останній момент його ветувати, вказавши на якісь дві невідповідності, які, на його думку, треба буде виправити.

«Можливо, це стосуватиметься якихось неоднозначних норм, які залишаться в законопроекті, які неоднозначно сприйматимуть суспільство. У президента буде чудова можливість виставити себе таким хорошим поліцейським, і сказати, що він думає про інтереси громадян», — пояснив він. Таким чином, набути чинності новий закон зможе лише ближче до літа.

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...