Гра в наперстки з брехуном, злодієм та підступним вбивцею: Російський адвокат розповів про "великі домовленості" Зеленського з Путіним у ході звільнення російського агента Вишинського

Звільнення з-під варти головреда "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського може бути частиною угоди між Києвом і Москвою про обмін утримуваними особами за формулою "33 на 33". Таку думку в коментарі виданню "Гордон" висловив юрист Марк Фейгін, зазначають Патріоти України.

"Із бюрократичного погляду не можна зробити так, щоб в один момент відчинили камеру і людина поїхала. На оформлення документів потрібен час
Фото: Oleg Kudrin / Facebook
Рішення суду про звільнення з-під варти головреда "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, найімовірніше, є початком реалізації домовленостей між президентом України Володимиром Зеленським і президентом РФ Володимиром Путіним. Таку думку в коментарі виданню "ГОРДОН" висловив юрист Марк Фейгін.

"Я розумію, що Вишинського звільнили в межах якихось великих домовленостей. Тобто це не просто рішення саме собою. А отже, ми розраховуємо на взаємність з іншого боку. Нагадаю, що в липні, напередодні виборів, Вишинського не відпустили. Хоча ситуація була аналогічною. Наразі ж його з-під варти звільнили. Тому ми маємо право припускати, що досягнуто певних домовленостей між Києвом і Москвою, які зараз починають реалізовувати. Щоправда, я не впевнений, що все це відбудеться найближчими днями. Навіть із бюрократичного погляду не можна зробити так, щоб в один момент відчинили камеру і людина поїхала. На оформлення документів потрібен час. Це стосується і російської, і української сторони", – зазначив юрист.

Він розраховує, що ситуація, яка склалася, допоможе звільнити утримуваного у РФ українського журналіста Романа Сущенка.

"Щодо мого підзахисного Сущенка, то, звісно, я сподіваюся, що ця історія стосуватиметься і його. Проте я не відкидаю, що сценарій розвиватиметься в межах пакетної угоди за формулою "33 на 33". Про це знають тільки в Офісі президента України та Кремлі – більше ніхто. Принципові рішення ухвалюють лише президенти. Швидко можна видати тільки указ про помилування. Ще один варіант – коли людину передають на батьківщину для відбування покарання там. Але для цього потрібно два рішення суду. Тому тут швидко не вийде. Хоча, якщо принципової домовленості досягнуто, усе інше – справа техніки. Інше питання, що в політиці іноді складаються такі обставини, яких не контролюють навіть учасники перемовин. Це можуть бути дії третьої сторони, наприклад Заходу. Або Путін захоче до G7 повернутися, але хіба Зеленський зможе йому це гарантувати? Сподіватимемося, що сторонні чинники не завадять і все буде добре", – підкреслив Фейгін.

5 травня 2018 року в офісі "РИА Новости Украина" в Києві відбулися обшуки, слідчі дії проводили також удома у Вишинського. У Службі безпеки України заявили, що разом із прокуратурою Автономної Республіки Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. Цього самого дня Вишинського затримали за підозрою в державній зраді. 17 травня суд заарештував його.

Журналіст розповів, що в нього є два паспорти – український і російський. На засіданні суду у Херсоні, який розглядав апеляцію на запобіжний захід, керівник "РИА Новости Украина" заявив про відмову від українського громадянства і попросив у президента РФ Володимира Путіна "правового захисту та вживання заходів щодо звільнення". У Державній міграційній службі України повідомили, що Вишинський не може відмовитися від громадянства, тому що перебуває у статусі підозрюваного.

19 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ готовий звільнити заарештованого Вишинського, якщо РФ готова одночасно звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова.

Цього самого дня суд продовжив арешт для Вишинського до 19 вересня.

22 серпня РБК із посиланням на власні джерела повідомило, що Москва і Київ досягли попередньої домовленості про обмін 33 українців на 33 росіян.

23 серпня Зеленський висловив сподівання, що перші результати з питання обміну утримуваними особами будуть уже найближчими днями.

Адвокат Вишинського Андрій Доманський говорив, що "про обмін не йдеться, лише про звільнення".

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...