Гра в піжмурки: ОПУ прокоментував звинувачення Банкової у "відмазці" заступника Єрмака від кримінального провадження

Президент і співробітники сповідують виключно принцип невтручання у дії провоохоронців, заявляють люди Зеленського.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи інформацію про нібито зрив генпрокурором вручення підозри заступнику глави Офісу Олегу Татарову, заявив, що президент не втручається в діяльність правоохоронних органів, а інформація про нараду на Банковій з питання Татарова – «абсолютна вигадка», зазначають Патріоти України.

«Президент і співробітники його офісу сповідують виключно принцип невтручання в справи правоохоронних, антикорупційних органів. І щодо свого оточення президент дотримується того ж принципу: ніякого кумівства в Офісі президента бути не може», – йдеться в заяві радника, пише Liga.net.

За словами Подоляка, «президент не заважає будь-яким розслідуванням, не дозволяє втручатися в розслідування, впливати на якісь процеси і підтримає будь-які прозорі розслідування, засновані на доведених фактах».

Подоляк також заявив, що інформація журналіста Юрія Бутусова про те, що Зеленський нібито провів нараду у справі Татарова в Офісі президента, на якій вирішили захищати Татарова, не відповідає дійсності.

«І третє: нібито «факти», надані деякими представниками медіа, про нараду у президента заради «захисту» людини з Офісу є абсолютною вигадкою, не мають жодного обґрунтування, а також неприйнятні з точки зору закону і моралі», – йдеться в заяві Подоляка.

Сам Татаров в коментарі виданню заявив, що інформація про його причетність до будь-яких злочинів неправдива.

«Розповсюджувані оточенням глави НАБУ чутки про те, що я нібито причетний до якихось злочинів, а також про те, що мене нібито хотіли затримати, не відповідають дійсності. Їх поширення я пов'язую зі своєю публічно озвученою позицією щодо роботи керівництва антикорупційного органу. Зараз працюю в штатному режимі», – сказав Татаров.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, НАБУ підготувала підозру заступнику керівника Офісу президента Олегу Татарову у справі про розкрадання грошей при будівництві житла для Нацгвардії. Натомість генпрокурор Ірина Венедіктова начебто завадила врученню підозри, відсторонивши чотирьох прокурорів, які вели цю справу.

Раніше ЗМІ повідомляли, що НАБУ розслідує справу щодо можливої причетності Олега Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

З 2017 року Бюро розслідує можливе розкрадання грошей під час будівництва житла для співробітників Нацгвардії. Будівництво вела збанкрутіла компанія Микитася «Укрбуд».

НАБУ 2 жовтня 2019 року повідомило про підозру Микитасю, у травні 2020 року Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП і застосувала до Микитася запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 100 млн грн застави.

Шанс на "перелом": Україна повинна посилити атаки на залізничну мережу Росії, - The Telegraph

середа, 1 травень 2024, 16:49

У той час як довгоочікувана американська військова допомога, нещодавно ухвалена Конгресом, починає надходити до Європи протягом наступних днів і тижнів, агресивна війна Росії зазнає змін, оскільки Київ збільшує кількість операцій всередині РФ. Це відбу...

Нестача боєприпасів дала про себе знати: На Україну чекає важке літо, оскільки Росія готує великий наступ, - аналітик

середа, 1 травень 2024, 16:45

Ймовірно, це буде дуже важке літо для українських сил перед обличчям посилення російських атак, каже військовий аналітик Шон Белл, пише news.sky.com, передають Патріоти України. Головком Збройних Сил України Олександр Сирський заявив, що війська були з...