Гра "з сірниками" в "пороховому льосі," або Як зіштавхнути дві наддержави: У Гонконзі закликали США звільнити їх від Пекіну

Враховуючи непередбачуваність злого на Пекін Трампа і велике роздратування керівництва КНР тим, що коїться у колишній британській колонії, світ боїться якогось інциденту на кшталт сараївського, з подальшим "ефектом доміно"

Учасники акцій протесту в Гонконзі з співом гімну США і плакатами звернулися до президента США Дональду Трампу з проханням врятувати місто, зазначають Патріоти України.

Коли мітингувальники проходили повз генерального консульства США, вони почали розмахувати прапорами США і скандувати прохання про те, щоб США «звільнили» Гонконг від Китаю. Деякі несли плакати з написами: «Президент Трамп, будь ласка, врятуйте Гонконг» і «Зробіть Гонконг знову великим». Співробітники поліції спостерігала за ходою.

У суботу, 7 вересня, під час масових демонстрацій протесту були відзначені зіткнення протестувальників з поліцією, кілька людей дістали поранень і госпіталізовані. Адміністрація Гонконгу відмовилася від планів внесення поправок до закону про екстрадицію, які спочатку спровокували протести, однак масові виступи тривають.

Також учасники акції виступають за негайне звільнення всіх затриманих, проти прирівнювання протестів до заворушень, формування системи проведення прямих виборів керівництва міста.

Демонстранти передали американським дипломатам петицію, в якій закликають Білий дім прийняти законодавчий акт і надати санкційний тиск на уряд Китаю і Гонконгу для «дотримання демократичних прав і свобод».


Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...