Грає на боці Росії: Австрія заявила, що не хоче бачити Україну в ЄС у найближчі 5-10 років

Австрійська міністерка у справах ЄС та конституційних питаннях Каролін Едтштадлер заявила, що вступ України до ЄС не може бути досягнутий "в найближчі п'ять-десять років". Вона наголосила: для України не може бути прискореної процедури, оскільки, серед іншого, "деякі держави на Західних Балканах чекали на десятиліття для наступного кроку". Про це повідомляє Euractiv, передають Патріоти України.

Зазначається: за словами Едтштадлер, повний процес приєднання України буде "тривалим процесом адаптації" "І він, безумовно, не може бути досягнутий у найближчі п'ять-десять років. Оскільки деякі держави на Західних Балканах чекали десятиліття для наступного кроку", – сказала вона.

Едтштадлер також прокоментувала слова міністра закордонних справ Австрії Олександра Шалленберга, який раніше запропонував Україні розглянути інші способи наблизитися до ЄС, окрім членства.

Він також сказав, що українська держава не повинна отримати статус кандидата на членство в ЄС вже в червні цього року, оскільки, нібито, пройшла до цього не таку довгу дорога, як деякі інші. Як приклад, він навів ті ж країни Західних Балкан. При цьому Шалленберг наголосив, що Україні в принципі не варто ставати членом Євросоюзу, причому навіть в подальшому.

"Міністр закордонних справ хотів цим сказати, що, можливо, також доведеться виявити творчий підхід у тому, як ви знайомите Україну із західними цінностями", – прокоментувала його слова Едтштадлер.

При цьому вона відмовилася трактувати слова Шалленберга у ключі відмови України від вступу до ЄС. За її словами, Австрія не має наміру перешкоджати цьому. "Україна почула відмову від членства в ЄС. А це не те, що мало на увазі, і це не позиція Австрії", – сказала Едтштадлер. Зазначимо, що Австрія є однією з небагатьох європейських країн, яка відмовилася постачати Україні зброю. Натомість вона вирішила ж підтримати Україну гуманітарною допомогою.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...