Грає на два фронти? Аналітик пояснив, чому Індія не розриває зв'язки з Росією

Індія зберігає зв'язки з Росією на тлі війни в Україні. Нью-Делі сподівається, що такий крок не дозволить поглибити китайсько-російський альянс. Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна "Навіщо прем’єр Індії Моді приїхав в Україну і чи вплине його візит на перебіг війни", передають Патріоти України.

"Однією з причин нейтралітету Індії, яка орієнтується на Росію, є запобігання ще тіснішому китайсько-російському альянсу. Індія сподівається, що, зберігаючи добрі відносини з Росією, вона зможе гарантувати, що китайсько-російський альянс не поглибиться", - заявив РБК-Україна провідний співробітник індійського аналітичного центру Observer Research Foundation Манодж Джоші.

Аналітик вважає, що візит прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді до Києва направлений на те, щоб продемонструвати рівноважний підхід Індії до війни РФ проти України.

"Індія закликала до миру шляхом діалогу та переговорів і розглядає цей візит як частину сприяння цьому процесу. Цей візит відбувся незабаром після візиту прем'єр-міністра до Росії, який зазнав критики в багатьох західних країнах", - пояснює Манодж Джоші.

Індійський експерт додав, що цим візитом Індія демонструє "свою стурбованість жахливою ціною, яку Україна платить за війну".

Символічний, але важливий крок: ЗСУ встановили синьо-жовтий стяг у тимчасово окупованих Олешках (відео)

п’ятниця, 23 серпень 2024, 20:02

До Дня прапора України військові ЗСУ за допомогою БпЛА встановили синьо-жовтий стяг у самому центрі окупованого міста Олешки на лівобережжі Херсонщини. Про це повідомили на сторінці 124-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ у п’ятницю, 23 серпня...

"А хто ви такий?": Помічник Трампа потрапив у незручну ситуацію з продавчинею пончиків

п’ятниця, 23 серпень 2024, 19:53

Помічник Дональда Трампа, сенатор з Огайо Джей Ді Венс в рамках зустрічі з виборцями прибув у штат Джорджія, де з ним трапився кумедний конфуз із продавчинею пончиків. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти України. Як пишуть журналісти, у штаті Дж...