Грає на два фронти: Моді на переговорах з Путіним виступив із закликом до діалогу з Україною, але не згадав про масований удар РФ

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним виступив із закликом до діалогу з Україною. Слід зазначити, що зустріч відбулася після масованого удару РФ по цивільних об'єктах в Україні, про що Моді не згадав у розмові з ватажком Кремля, передають Патріоти України.

При цьому індійський політик зазначив, що на полі бою неможливо знайти вирішення конфлікту. Про це повідомляє видання NDTV.

Під час неформальної зустрічі з диктатором Путіним у його офіційній резиденції у Москві прем'єр-міністр Індії заявив, що війну необхідно завершити дипломатичним шляхом. Також він нагадав, що Індія завжди закликала до дотримання Статуту ООН, включаючи територіальну цілісність та суверенітет.

"На полі бою немає рішення. Діалог та дипломатія – це шлях уперед", – сказав прем'єр-міністр Моді Путіну.

Незважаючи на апелювання статутом ООН, прем'єр Індії не згадав у діалозі з Путіним російський масований удар по дитячій лікарні, житлових будинках та інших цивільних об'єктах. Натомість він висловив стурбованість з приводу громадян Індії, ошуканих несумлінними турагентами, які вступили в російську армію.

Варто зазначити, що Путін і Моді неодноразово мали телефонні розмові останні два з половиною роки, але їхні особисті зустрічі припинилися після того, як Росія напала на Україну 24 лютого 2022 року. Як розповіли DW експерти з Індії, там негативно поставилися до російського вторгнення, але своїм візитом в РФ Нарендра Моді вирішив уникнути враження, що відносини двох країн складаються не найкращим чином.

"Служачи інтересам усіх сторін": Китай зробив чергову заяву про "вирішення" війни в Україні

вівторок, 23 липень 2024, 18:37

Китай виступає за якнайшвидше припинення вогню та досягнення "політичного врегулювання" у війні України з РФ. Про це заявила представниця китайського Міністерства закордонних справ Мао Нін, повідомляє "Суспільне", передають Патріоти України. Разом з т...

Почалися проблеми: На яхти підсанкційних російських олігархів "полюють" невідомі люди, - Financial Times

вівторок, 23 липень 2024, 17:59

Яхти близьких до диктатора Володимира Путіна кремлівських олігархів, заарештовані західними країнами після вторгнення РФ в Україну, почали захоплювати невідомі люди, так звані сквотери, передають Патріоти України. Про це пише Financial Times. Один із ...