"Граничну ціну на нафту включено": В ЄС погодили нові санкції проти РФ

Представники держав Європейського Союзу досягли попередньої домовленості щодо нового пакету санкцій проти Росії через її війну з Україною. Зокрема й щодо обмеження ціни на російську нафту, проти чого раніше виступали Греція, Кіпр і Мальта. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України.

Зазначається: очікується, що остаточний варіант тексту буде схвалено вже 5 жовтня. "Поточний документ передбачає правову основу цінової стелі на російську нафту, раніше узгоджену країнами G7 ("Великої сімки"). Однак рішення про фактичну ціну або ціновий діапазон майбутньої стелі наразі немає", – йдеться в повідомленні.

Також у проєкті 8-го пакету санкцій передбачено заборони на імпорт частини російської сталеливарної та ювелірної продукції. А крім того, обмеження щодо експорту до неї низки продовольчих товарів.

Досягнення попередньої домовленості підтвердив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк. "Посли ЄС нарешті домовилися про нові санкції проти Росії. Граничну ціну на нафту включено. [Санкції] мають бути офіційно ухвалені завтра (5 жовтня. – Ред.)", – написав він у себе в Twitter.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...