"Гребуть навіть 15-річних пацанів": Як відбувається "мобілізація" на окупованій Луганщині

Під час "мобілізації" у так званій "ЛНР" у військкомат забирають усіх підряд, не розбираючись. Окупанти намагалися загребти до своїх лав навіть 15-річних хлопців, поки не прийшли їхні батьки, які підтвердили, що вони неповнолітні, передають Патріоти України.

Про те, як у псевдореспубліці відбувається "мобілізація", розповіла дружина бойовика "ЛНР" у розмові з ним. Відповідну телефонну розмову перехопили та оприлюднили українські розвідники,інформує ГУР Міноборони.

"Тут забирають всіх пацанів. Всіх! Навіть 15-річних вчора забирали до "військкомату", поки батьки не підтверджували їх особи, що їм – 15 років", – розповіла дружина бойовика.

Також вона розповіла, що окупанти зазнали величезних втрат під Ізюмом. Про це вона дізналася від іншого окупанта, з яким випадково стояла в одній черзі. З його 204-го полку вижили лише 18 людей. При цьому тепер загарбник не хоче воювати за так звану "ДНР", бо, мовляв, колись ця псевдореспубліка відмовила їм у допомозі.

"Він каже, що їх хочуть відправити в "ДНР", а вони туди йти не хочуть. Каже, що вони в "ДНР" просили підмоги, а вони сказали, що допомагати нам не будуть. Говорить: "Як ми, 18 людей, які вижили і були в оточенні, де просили підмогу, повинні їм допомагати?" – розповіла вона.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...