Греція може зірвати передачу Україні винищувачів Mirage 2000, - прем'єр-міністр Міцотакіс

Греція може зірвати створення "коаліції винищувачів Mirage 2000", які мали б передати Україні. Тривожну заяву зробив прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс в інтерв’ю для Bloomberg TV, передають Патріоти України.

"Ми уже допомагали Україні, передаючи надлишок свого озброєння; однак коли мова про літаки, то це зовсім інша ліга, і ми не там", – сказав він, коментуючи можливість передачі грецьких Mirage 2000.

Як пише військово-аналітичний портал Defense Express, Греція є одним з головних операторів цих літаків, тоді як у самої Франції їх лишилося не так вже й багато. Тож без Греції поставка Україні Mirage 2000 може стати проблемною.

Аналітики зауважують, що навесні цього року Греція анонсувала плани позбутися принаймні частини своїх Mirage 2000. Тож ця заява Міцотакіса може бути спробою "виторгувати" у Франції винищувачі наступного покоління – Rafale - в обмін на поставки "Міражів" Україні.

"Незалежно від реальних мотивів заяви прем’єр-міністра Греції, для нас це все рівно означає не надто сприятливі перспективи. А саме – що і поставка Mirage 2000 для ЗСУ може розтягнутись на неозначений період, як це уже вийшло в історії з F-16", – пише Defense Express.

Підрив "Північних потоків": Маша Лаврова пригрозила зверненням до суду ООН відразу кільком країнам

субота, 28 вересень 2024, 16:04

Росія оголосила досудові претензії Німеччині, Данії, Швеції та Швейцарії через їхню нібито "незацікавленість" у проведенні розслідування підриву "Північних потоків" та заявила про намір звернутися до Міжнародного суду ООН. Про це заявила речниця мініст...

Українська розвідка "подбала" про злочинця: У Підмосков'ї ліквідували полковника, який займався підготовкою операторів дронів

субота, 28 вересень 2024, 15:42

У Московській області РФ ліквідували полковника російської окупаційної армії Олексія Коломєйцева, який займався підготовкою операторів дронів для завдання ударів по українських містах. Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністер...