Греція звинуватила Туреччину в активній допомозі сирійським мігрантам, котрі штурмують кордон цієї країни

Греція заявила про організовану спробу проникнення на її кордонах, звинувативши Туреччину в активному координуванні мігрантів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Зранку в неділю мігранти продовжували перебиратися морем до Греції з Туреччини, і вже тисячі зібралися на кордоні країни ЄС після того, як Анкара послабила обмеження їхнього переміщення.

На контрольно-пропускному пункті Кастаньєс в суботу мігранти кидали каміння у грецьку прикордонну поліцію, та у відповідь використала світлошумові гранати і сльозогінний газ.

"Вчора було 9600 спроб порушити наші кордони, і всі вони були успішно врегульовані", - заявив заступник міністра оборони Алківіадіс Стефаніс.

Міжнародна організація з міграції заявила, що уздовж грецько-турецького кордону зібралося вже 13 тисяч осіб. Пізно в суботу автобуси в турецьких містах завантажувалися людьми, що прямували до прикордонної зони, йдеться у повідомленні.

"Вони не тільки не зупиняють їх, але й допомагають їм", - сказав Стефаніс про владу Туреччини і мігрантів.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив в суботу, що близько 18 тисяч мігрантів перетнули кордон Туреччини з Європою. Він сказав, що Туреччина не буде їх стримувати. Це сталося після загострення ситуації в сирійському Ідлібі.


У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...