Гройсман доручив розібратися: Медведчук і Бойко порушили заборону на пряме авіасполучення з Росією

22 березня Бойко і Медведчук вилетіли з Києва (аеропорт "Жуляни") до Москви, а о 23:25 тим самим маршрутом повернулися з Росії.

Бойко і Медведчук на зустрічі із Медведєвим. Фото: ТАСС.

Представники "Опозиційної платформи — За життя" Віктор Медведчук і Юрій Бойко літали на зустріч із російським прем'єром Дмитром Медведєвим безпосередньо з Києва до Москви, порушуючи заборону на пряме авіасполучення з країною-агресором. Про це на засіданні уряду 27 березня повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передають Патріоти України.

Так, 22 березня Бойко і Медведчук вилетіли з Києва (аеропорт "Жуляни") до Москви, а о 23:25 тим самим маршрутом повернулися з Росії, порушуючи заборону на прямі перельоти. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив з'ясувати, хто ухвалив відповідне рішення і чому дозволили українським політикам порушити заборону на прямі перельоти.

"Я на підставі ваших слів (Авакова. — Ред.) просив би дати доручення уряду "Державіаслужбі", прикордонникам, "Укравіаруху" перевірити, хто діяв і в яких межах, де були допущені порушення закону України, з відповідним інформуванням Кабінету міністрів України", — сказав прем'єр.

Зазначимо, ще 25 жовтня 2015 року набула чинності взаємна заборона на польоти авіакомпаній Росії і України між двома країнами. Першою таке рішення ухвалила українська сторона у зв'язку із фактичним військовим нападом РФ, анексією Криму, загрозою терористичних атак. Українці можуть літати в Росію з пересадкою у Білорусі.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...