Громадянам, котрі перехворіли на COVID, назавжди заборонено службу в армії США

Пентагон підтвердив інформацію про те, що ті, хто перехворів на коронавірус, ніколи не поповнять ряди армії США, повідомляють Патріоти України з посиланням на Military Times.

"Виявлений на медкомісії COVID-19, підтверджений лабораторним тестом або діагнозом лікаря - причина для перманентної дискваліфікації", - йдеться в пам'ятці для пунктів вербування.

У Пентагоні підтвердили цю інформацію і зазначили, що у всіх 65 пунктах прийому новобранців у США всіх рекрутів перевірятимуть - будуть дізнаватися про можливі контакти з інфікованими, вимірювати температуру і відзначати інші симптоми.

Навіть у тому випадку, якщо претендент не вказує ніяких симптомів, його непридатність буде безстроковою.

За оцінкою журналістів, такий захід - тимчасове рішення. Його причина в тому, що хвороба поки не вивчена до кінця: незрозуміло, яку довгострокову шкоду вона завдає організму хворого і може виникнути знову після того, як він вилікується, а також чи дає пережита хвороба імунітет до зараження.

США не озвучують цифру інфікованих військовослужбовців, але відомо, що зафіксовано понад 6500 випадків зараження на 150 військових базах у всіх американських штатах, крім Айови, Індіани, Міннесоти і Монтани. Незрозуміло, чи будуть ті, хто перехворів, в результаті відсторонені від служби.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...