Громадяни ЄС розповіли, чи бажають бачити Україну у своєму складі - результати виявилися рекордними за 15 років

У Європейському Союзі дві третини громадян підтримують вступ України до складу об'єднання. Про це свідчать результати опитування, яке проводиться щорічно протягом 15 років. За період соціологічних досліджень цей показник став рекордним. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України.

Так, більшість країн продемонструвала значно позитивніше ставлення до членства в ЄС порівняно з опитуванням, проведеним наприкінці минулого року, особливо у країнах Балтії – Литві та Естонії.

"Оскільки війна повертається на наш континент, європейці почуваються впевненіше в тому, що є частиною Європейського Союзу", – додала голова парламенту Роберта Метсола.

Опитування показало, що лише кожен десятий респондент позитивно ставиться до Росії порівняно з кожним третім у 2018 році. Ставлення до Китаю також погіршилося, хоча європейці повідомили про більш позитивний імідж Великої Британії та США.

Майже 60% вважають пріоритетом захист "спільних європейських цінностей", навіть якщо це вплине на ціни та вартість життя, які ще більше підскочили після вторгнення Росії до України. Інше опитування, опубліковане минулого тижня за підтримки ЄС, показало, що 80% підтримують економічні санкції проти Росії та спільну безпекову й оборонну політику.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...