Грошей на вбивства не шкодують: На один ракетний обстріл Дніпра РФ витратила 78 мільйонів доларів

15 липня ЗС РФ обстріляли Дніпро. Ракети були направлені в підприємство з виробництва ракетно-космічної техніки "Південмаш". Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що цей обстріл коштував Росії 78 мільйонів доларів мінімум, передають Патріоти України.

Дніпро атакували ракети Х-101. Це стратегічна крилата ракета "повітря-земля" з використанням технологій зниження помітності радіолокації, завдяки чому вона є складною метою для ППО. Керована ракета має точність удару до 10 метрів. Дальність польоту цього снаряда становить понад 5 тисяч кілометрів.

"Одна така смертоносна ракета Х-101 коштує близько 13 мільйонів доларів. Тобто, на атаку Дніпра окупанти витратили 78 мільйонів доларів", — повідомив Лукашук. ЗС РФ випустили по Дніпру шість ракет Х-101. Для цього ворог використав літаки стратегічної авіації Ту-95, що їх підняв над Каспійським морем.

Українські ППО збили чотири ракети ворога, уламки збитих ракет впали на житлові будинки. Дві ракети поцілили у "Південмаш". Внаслідок ракетного обстрілу 3 особи загинули, 15 — отримали поранення. Один із загиблих — водій маршрутного автобуса, який прямував додому після зміни. Нині у місті перебої з водою, оскільки було перебито магістральний водопровід.


"Вік - це єдине, що нас об'єднує": Байден дотепно висміяв Трампа

неділя, 28 квітень 2024, 13:52

Президент США Джо Байден на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому розкритикував колишнього президента Трампа, проти якого він збирається провести матч-реванш у день виборів цієї осені. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. "Вік ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...