Гроші їм не тхнуть: Румунія включилась у контрабанду української продукції до окупованого Криму

Доведено, що продовжується ганебне постачання українського ільменіту для потреб підсанкційного підприємства.

SOURIA завантажила в румунському порту Констанца 8600 тонн ільменіту і здійснила рейс в закритий порт Феодосія. Руду українського походження доставлено в окупований Крим для потреб санкційного підприємства “Кримський Титан”, повідомляють Патріоти України.

07.11.2020 на завантаження ільменіту в порту Чорноморськ стало судно SALVINIA (IMO: 9419084). Ще перебуваючи в українському порту судно вказало як наступний порт призначення румунський порт Констанца.

На фотографіях зафіксовано судно SALVINIA ввечері 9 листопада біля причалу в Чорноморську. Судно вже закінчило завантаження ільменітової сировини, призначеної для Кримського Титану, в нього закриті трюми, і воно готується покинути український порт.

Порт Констанца був задіяний в ільменітових схемах, коли доставлений в румунський порт з В’єтнаму ільменіт було завантажено на сирійське судно SOURIA (IMO: 9274331, MMSI: 468392000, Call Sign: YKRK, Flag: Syria [SY]), яке доставило його прямим рейсом в окуповану Феодосію, про що було повідомлено журналістами SeaKrime 15.08.2020:

Відразу як ми встановили, що SALVINIA з ільменітом збирається йти в Констанцу, то подивились, що робить SOURIA. А вона, як ми й очікували, йде в Констанцу.

Вже 09.11.2020 SOURIA увійшла в Босфор, після проходження якого судно зупинилось на якірній стоянці в Чорному морі і змінило порт призначення на Варну.

Вранці 10.11.2020 судно SALVINIA вийшло з порту Чорноморськ і направилось в Румунію.

11.11.2020 SALVINIA стала на розвантаження ільменіту саме до того причалу порту Констанца, де в серпні перевантажували ільменіт для доставки в окуповану Феодосію – про це в розслідуванні SeaKrime.

Вранці 11.11.2020 SOURIA ще знаходилась біля Босфору і вдавала, що збирається в Варну.

А ввечері SOURIA вже прямує в Румунію і вказує порт призначення Констанца.

На скріншоті з порталу МарінТрафік, зроблений 12.11.2020, ми бачимо як SALVINIA стоїть на розвантаженні в порту Констанца, а SOURIA чекає на якірній стоянці.

Вночі 13.11.2020 судно SALVINIA покинуло порт Констанца, а SOURIA відразу стала на його місце.

Завантаження SOURIA в румунському порту тривало до 15.11.2020.

Судно SOURIA прямує до узбережжя окупованого російським агресором Криму і 16 листопада неподалік від Феодосії вимикає AIS.

Опівдні 17.11.2020 судно SOURIA здійснило незаконне суднозаходження в закритий порт Феодосія, де його було ошвартовано до причалу для розвантаження ільменіту, доставленого з Румунії.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...