Гроші можна переказувати в фонд відбудови України: Експосол США в РФ Макфол запропонував запровадити мито для росіян

Майкл Макфол, колишній посол США в Росії та учасник групи, яка працює над новими санкціями проти країни-агресора, вважає, що для російських громадян можна запровадити виїзне мито, передають Патріоти України.

В ефірі телеканалу Дождь у середу, 17 серпня, Макфол зазначив: подорож за кордон — це привілей, а не право людини, і він після ухвалення закону Магнітського казав, що, «згідно з американською конституцією, жоден росіянин не наділений правом відвідувати Діснейленд». Колишній дипломат розповів, що, на його думку, можна стягувати плату з усіх росіян, які подорожують за кордон.

«Це може бути невелика плата. Гроші можуть переказуватися в фонд відбудови України. Я як платник податків США вже переказую гроші уряду України, більшість європейських платників податків роблять те саме. Чому цього не роблять росіяни… чий уряд вдерся в Україну і руйнує її?» - сказав він.

Макфол додав, що перерахування коштів на відновлення України — це гуманітарна допомога та щедрий вчинок, а «всі добрі люди світу, незалежно від кольору паспорта, несуть зобов'язання допомогти у відбудові України». Він нагадав, що в усьому світі постійно запроваджують мита на отримання візи.

«Росіян ніхто не змушує їхати у відпустку на Французьку Рив'єру. Вони можуть поїхати в Білорусь – непогане місце для туризму. Ніхто не переконує їх, що потрібно обов'язково перетинати кордони ЄС, але якщо вони хочуть вирушити в подорож, вони мають зробити свій внесок у відбудову України», — вважає колишній дипломат.

Він також висловив думку, що для росіян, які тікають від політичного переслідування на території країни-агресора, потрібно спростити отримання віз у США та європейських країнах. За словами Макфола, громадяни Росії мають робити внесок в економіку та розвиток США, а не у зміцнення путінського режиму.

Ідея повної заборони на в'їзд у західні країни для росіян знаходить дедалі більше прихильників: крім України, такі заклики озвучують європейські сусіди Росії. Багато хто з них уже закрив кордони для громадян РФ.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Washington Post заявив, що візова заборона для громадян РФ могла б стати одним із найдієвіших заходів проти країни-терориста. Чехія, яка зараз головує в Раді ЄС, запропонує розглянути питання заборони видачі віз росіянам на неформальній зустрічі глав МЗС наприкінці серпня.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...