"Гроші зникнуть, якщо виїхати": Окупанти вигадали фейк про пенсії українців

Російська пропаганда випустила фейки про отримання української пенсії за кордоном, зокрема, що пенсії можуть отримати лише ті, хто перебуває в Україні. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України у Telegram, передають Патріоти України.

Так, першим фейком є те, що пенсії можуть отримати лише ті, хто перебуває в Україні. "Органи Пенсійного фонду України та соціального захисту населення здійснюють щомісячне нарахування пенсій та соціальної допомоги як внутрішньо переміщеним особам, так і громадянам, які виїхали за кордон через війну в Україні", - йдеться у повідомленні.

Також фейком рф є те, що гроші зникають, якщо пенсіонери раніше отримували їх на "Укрпошті", а зараз виїхали з країни. "Кошти нікуди не зникли. Якщо ви за кордоном і надалі хочете отримувати виплати, потрібно змінити спосіб отримання коштів та переказати нарахування на карту", - пояснюють у ЦПД.

У ЦПД при РНБО також розповіли, що робити якщо немає карти, а іноземні банки вимагають довідки для відкриття рахунку. "Можна відкрити карту онлайн через офіційний сайт або мобільний додаток вашого банку України. При відкритті банківського рахунку банк здійснює ідентифікацію клієнта через відеоверифікацію", - йдеться у повідомленні.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...