"Група депутатів Законодавчих зборів Приморського краю (Далекий Схід) від КПРФ під час засідання звернулась із вимогою припинити "спецоперацію" та вивести війська з території України", - Голобуцький

"Група депутатів Законодавчих зборів Приморського краю (Далекий Схід) від КПРФ під час засідання звернулась із вимогою припинити спеціальну військову операцію та вивести війська з території України. Їх, звісно, вивели з залу і затаврували зрадниками, але тенденція добряче знервувала російських експертів", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"В росії раптом згадали, що чи на вся вона - суцільні "Клини" з колись засланих українців: Примор'я, "перша ластівка", - це Зелений клин, Кубань - Малиновий клин, Поволжя - Жовтий клин, Південно-Західний Сибір - Сірий клин... Це вже обізвали "російськими Канадами" (хоча по факту українські ж виходять).
Деякі експерти РФ тепер бачать в цих Клинах осередки лояльності до України і, відповідно, локального спротиву і саботажу рішень Кремля. Насправді все, звісно, не настільки райдужно.
Нащадки вивезених українців вже давно забули і себе, і свою Батьківщину. Як максимум, дехто з них називає себе "хохлом" або "малоросом" - з певною часткою іронії і самоприниження. Про жодну лояльність до забутої України і українських родичів, звісно, не йдеться. Ба гірше: "свіжі переселенці" останніх десятиріч активно демонструють класичний фанатизм новонавернених - розсварились з ріднею в Україні і люто нас ненавидять, щиро підтримують війну і Путіна.
Однак, звісно, реалії ніколи не заважали розкрутитись імперському карально-репресивному механізму. Так що узагальнення експертами інциденту в Примор'ї до Клинів українства найпевніше призведе до закручування гайок в перелічених регіонах. І до традиційного пошуку винних і "українських шпигунів".
В принципі, це непогано для нас - бо тотальний страх і повсюдне "стукачество" на підозрюваних в наявності родичів в Україні посилить і так наявний масовий саботаж в усіх сферах".

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...