"Групою керували з України": У РФ знову заявили, що нібито затримали 14 "екстремістів"

У Росії заявили, що Федеральна служба безпеки нібито затримала 14 послідовників "екстремістського угрупування" з України. У них нібито забрали холодну зброю та інструкції з виробництва вибухівки, повідомляють Патріоти України.

За словами представників спецслужб, людей затримали в Саратові. Проти них порушено кримінальні справи щодо створення екстремістського співтовариства і участі в ньому.
ФСБ стверджує, що у людей знайшли зброю і листування з "ідеологом"
У Росії стверджують, що знайшли у затриманих значну кількість пропагандистських матеріалів екстремістського характеру, холодну зброю, засоби зв'язку, інструкції з виробництва вибухівки та листування з "ідеологом" групи про нібито підготовку акцій.
СБ спільно з Міністерством внутрішніх справ і СКР припинила "діяльність, що координується з території України молодіжною радикальною групою прихильників ідеологій масових вбивств, - стверджують в російському Центрі громадських зв'язків.
Затриманих допитують

У Центрі стверджують, що затримані дають свідчення. Після закінчення слідчих дій будуть вирішувати питання про запобіжний захід. Справи, які відкрили проти людей, передбачають від 2 до 6 років в'язниці.

Попередні російські затримання
Зауважимо, що в березні 2021 року ФСБ теж заявляла про затримання в Геленджику і Ярославлі 14 учасників "української радикальної спільноти". Переконували, що у них вилучили нацистські матеріали, зброю і такі ж інструкції з виготовлення вибухівки. У ФСБ говорили, мовляв, співтовариство створив ще в 2019 році українець Єгор Краснов.
В кінці квітня Росія знову стверджувала, що затримала 16 "українських радикалів". Зокрема, в Іркутську, Краснодарі, Саратові, Тамбові, Тюмені, Читі, Анапі і інших містах. Людям ставили в провину планування вибухів і збройних нападів.

До речі, в Міністерстві закордонних справ всі звинувачення щодо заяв Росії відкинули. Зазначили, що російські правоохоронці вже давно активно розкручують історії про український радикальний слід, щоб залякати громадян своєї країни.

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...