Грузія захотіла відновити авіасполучення з РФ, у МЗС України жорстко відреагували

У Міністерстві закордонних справ України розкритикували бажання провідних політиків Грузії відновити авіаційне сполучення між Тбілісі та Москвою. Речник МЗС Олег Ніколенко у соціальній мережі Facebook прокоментував заяву голови грузинської провладної партії "Грузинська мрія - демократична Грузія" Іраклія Кобахідзе, який виступив за відновлення прямого авіасполучення між Тбілісі та Москвою, передають Патріоти України.

Як наголосив речник МЗС, Кобахідзе "зробив таку заяву у відповідь на похвалу з боку міністра закордонних справ РФ уряду Грузії щодо неприєднання до санкцій заходу проти Росії за її агресію проти України".

"Тбілісі та Москва обмінюються реверансами на тлі непокараних злочинів Росії проти грузинського народу та окупації частини грузинської території. Ми також вважаємо, що подібна проросійська риторика не відповідає духу дружніх і стратегічних відносин України та Грузії, суперечить грузинському курсу на набуття членства в Європейському Союзі", - відзначив Ніколенко.

Як запевнив речник, Україна – як на рівні уряду, так і на рівні народу – завжди стояла пліч-о-пліч з Грузією, особливо в одні із найтяжчих днів її історії. "Відсутність дієвої солідарності з Україною з боку деяких політиків Грузії на тлі намагань Росії знищити українців у геноцидній війні є політичною підлістю", - наголосив Ніколенко.

При цьому речник МЗС підкреслив, що "підтримка нашої держави з боку офіційної влади Грузії у протистоянні агресії Росії та деокупації української території відповідає інтересам не лише України, але й Грузії".

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...