Грузинська влада про інцидент мовчить: Міноборони Грузії могло передати Росії дані про грузинських добровольців в Україні

Грузинський опозиційний телеканал "Мтаварі" оприлюднив розслідування, в якому стверджує, що міністерство оборони Грузії могло надати Росії інформацію про колишніх військових, які зараз воюють в Україні проти російських окупантів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сюжет "Мтаварі".

Особові справи грузинських військових потрапили до рук так званої "народної прокуратури ЛНР", яка публікувала їхні фото нібито з колишньої тренувальної бази українських військових під Лисичанськом.

Йдеться зокрема про грузинського офіцера Міхеїла Камхадзе, який служить у лавах Збройних сил України ще з 2017 року. Окупанти опублікували документи з повною інформацією про нього і членів його родини – включно з їхніми адресами й місцями роботи.

Камхадзе стверджує, що ніколи не був у Лисичанську, а папку з його особовою справою міг продати хтось з архівного департаменту міністерства оборони Грузії російським спецслужбам.

Ще одним громадянином Грузії, чию особову справу мають у своєму розпорядженні окупанти, є Надим Хмаладзе. Він стверджує, що її разом із даними про його сім’ю опублікували на одному з проросійських Telegram-каналів ще у березні, але він не знає, звідки ресурс взяв інформацію.

Після виходу розслідування "Мтаварі" грузинська опозиція одразу розкритикувала владу, звинувативши її у "зраді та колабораціонізмі", заявивши про російський вплив у міністерстві оборони Грузії. Однак, до цього часу ні відомство, ні представники грузинської влади ці звинувачення не прокоментували. Точно невідомо, скільки добровольців з Грузії воює в Україні проти Росії, але їхня кількість оцінюється сотнями. Зокрема, вони воюють у "Грузинському легіоні", батальйоні "Азов", Інтернаціональному легіоні.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...