Губернатор через скарги звернувся до прокуратури: Російський комбат катував і бив підлеглих "мобіків" із Північної Осетії (відео)

Командири армії РФ б'ють і катують своїх солдатів. Так, у Північній Осетії стався випадок знущання з рядового військовослужбовця з боку командування. Про це повідомляють російські ЗМІ. Місцевий губернатор звернувся до прокуратури, щоби вирішити це питання. А розповідь солдата про тортури було знято на камеру, передають Патріоти України.

У мережі поширилася інформація про те, що російського солдата з Північної Осетії побили ногами й катували. За словами російських джерел, це зробив командир їхнього батальйону.

Далі з'явилося відео, на якому якийсь військовослужбовець на ім'я Азамат заявляє, що боїться служити у своєму батальйоні через неприпустиму поведінку та постійну агресію з боку командира. Комбат погрожував йому смертю і бив.

Військовий зазначає, що цей командир нібито "незрозуміло звідки взявся", ніколи не мав стосунку до армії і "ганяє їх, як худобу, туди-сюди".

Інформацію про побиття та тортури підтвердив голова Північної Осетії Сергій Меняйло. Він стверджує, що людей із записів вдалося встановити. За словами урядовця, він звернувся до військової прокуратури. У полку, де відбувалися побиття, мобілізовано 46 жителів республіки.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...