Гучне затримання в Німеччині: Британський дипломат шпигував для Москви

Шпион спецслужб РФ разоблачен в Германии: дипсотрудник продавал Москве секретные данныеУ Німеччині викрито передбачуваного агента російської спецслужби. Він є співробітником Посольства Британії в Берліні. Про це 11 серпня повідомила прес-служба Федеральної прокуратури Німеччини на своєму офіційному сайті, передають Патріоти України.

Підозрюваний був арештований в німецькому місті Потсдамі у вівторок, 10 серпня. Це виявився громадянин Великобританії, який працював у британському посольстві в Берліні. "Як мінімум один раз він відправив представнику розвідки Росії документи, отримані в ході своєї професійної діяльності", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Там уточнили, що даний інцидент стався в листопаді 2020 року. Згідно з результатами слідства, за передачу секретних даних диппрацівник отримав від Росії фінансову винагороду. Розмір оплати поки не озвучується. Варто зазначити, що над викриттям агента спільно працювали влада Німеччини та Великобританії. Після арешту були проведені обшуки.

Вже сьогодні, 11 серпня, німецький суд буде приймати рішення про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Новину підтвердила і поліція Лондона на своєму офіційному сайті. У відомстві уточнили, що заарештований - 57-річний британець. "Заарештовано ... за підозрою в скоєнні злочинів, пов'язаних з участю в розвідувальній діяльності", - йдеться в повідомленні. Там уточнили, що "першість в розслідуванні" цієї справи має Німеччина.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...