Гучні заяви були не дарма: Пригожин розуміє, що під Бахмутом "вагнерівців" чекає кривавий розгром, - Череватий

Заява очільника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина про те, що він виведе своїх бойовиків з Бахмута після 25 травня продиктована страхом та розумінням своїх перспектив. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий. За його словами, керівництво Росії не дасть "кухарю Путіна" залишити українське місто.

"Я думаю, що Пригожин неймовірно хоче звідти піти. Він хоче зберегти залишки свого особового складу і репутації. Адже він розуміє, що далі на них там чекає кривавий розгром", - пояснив речник.

Він додав, що Пригожин - не військовий, а просто авантюристичний бізнесмен. "Але він бачив, що генерал Сирський влаштував на Харківщині, коли регулярна армія просто тікала куди бачить. І він усвідомлює, що командувач може організувати далі для "вагнерівців". Пригожин чудово розуміє, що рано чи пізно його просто розіб'ють вщент", - зазначив Череватий. Речник переконаний, що російське керівництво докладе всіх зусиль, щоб щоби Пригожин не зміг це не зміг зробити.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...