Вибори-вибори, або "Все кругом народное, все кругом мое": Партія Зеленського піарилася концертом за бюджетні гроші, - "Опора"

На Харківщині відбувся концерт із піаром представника президентської партії "Слуга народу" за бюджетні кошти. Про це повідомляє громадянська мережа "Опора", зазначають Патріоти України.

22 серпня у місті Дергачі провели концерт до дня міста. Там була політична реклама, хоча гроші на захід виділялися з міського бюджету.

Раніше на сайті міськради з'явився анонс цієї події. Окрім представників влади в анонсі також був вказаний почесний громадянин міста Костянтин Жидков.

Спостерігачі фіксували борди з його зображенням на фоні реклами "Слуга Народу".

У "Прозорро" були опубліковані декілька угод стосовно проведення концерту. Зокрема, 49 900 грн запланували заплатити ФОП за послуги з організації звукового забезпечення свята.

Ще одну угоду на 49 900 грн уклали з ФОП на послуги з організації виступу музичного колективу "Prime Orchestra". Третю на ту саму суму – з ФОП на послуги з організації святкового феєрверку.

Виглядає, що такі суми використали, бо за законом на суми до 50 тис. грн застосовується порядок проведення спрощених закупівель.

"Опора" намагалася отримати коментар від міської ради. У перший день представниця мерії до кінця робочого дня так і не з'єднала з в.о. міського голови Катериною Бондаренко. А наступного дня додзвонитися вже було неможливо взагалі.

Під час заходу на екрані на сцені регулярно показували політичну рекламу Костянтина Жидкова на фоні бренду "Слуги народу". Відео з цим, навіть, виклали на сторінці Дергачівської РДА у Facebook.

Під час концерту Жидков проводив лотерею, де розігрували свиней, кролів, телефони і телевізор. Його вітали музиканти на сцені, а деякі бажали удачі на виборах.

Крім того, організацію феєрверку теж приписали Жидкову.

"Наш головний сюрприз. Сьогодні вас чекають ще одні чудові гості, після яких, звичайно, буде ще один подарунок від Костянтина Жидкова – це святковий феєрверк", - заявив ведучий зі сцени.

Виборчий процес на місцевих виборах 25 жовтня стартує 5 вересня. Агітувати кандидати можуть лише після реєстрації.

Зараз же подібні дії можна назвати потенційним порушенням принципу рівності виборчого процесу. По-перше, через дії, що мають ознаки агітації, по-друге, через використання бюджетних коштів або адмінресурсу для власного піару, кажуть в "Опора".

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...