Гундяєву зіпсували "ювілейну обєдню" до 24 лютого: МВС Естонії суворо попередило предстоятеля помісної православної церкви країни щодо антиукраїнських "молебнів" промосковських сил

МВС Естонії нагадало митрополиту Естонської православної церкви Євгену, що будь-яка підтримка російської агресії проти України є "червоною лінією".

Про це пише EER.ee.

Видання повідомляє, що митрополит ЕПЦ Московського патріархату Євген (є громадянином Росії) був викликаний на співбесіду до Міністерства внутрішніх справ у зв'язку з тим, що він оголосив про проведення "молебну за мир" за два дні до річниці нападу Росії на Україну і тим, що у молебні передбачалася участь представників проросійських політичних сил Естонії.

Віцеканцлер МВС Райво Кюйт повідомив журналістам, що темами бесіди з митрополитом були "червоні лінії", якими у міністерстві вважають "будь-яку вербальну чи невербальну підтримку російської агресії проти України" та елементи "політичної агітації з боку релігійних організацій".

Позиція ЕПЦ викликала обурення у естонських політиків, які запропонували у разі повторення подібних дій позбавити митрополита Євгена посвідки на проживання.

Після цього молебень про мир було скасовано, а ЕПЦ МП випустила заяву, що "церква стала жертвою політичної провокації". Також у ньому наголошується, що ЕПЦ "не бере участі в політиці і не завжди може оцінити політичні наслідки та політичну діяльність деяких безвідповідальних діячів".

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...