ЗСУ вдарили по скупченнях ворога і системах ППО окупантів, - ОК "Південь"

Як інформуж оперативне командування "Південь", на українські військові завдали по ворожих позиціях ударів з неба і землі, зокрема у Бериславському, Баштанському і Каховському районах.

Дослівно: "По нещодавно звільнених населених пунктах Бериславського району на правому березі Дніпра ворог застосував дрон-камікадзе типу "SHAHED-136" – по Шевченківці та наніс ракетний удар зенітно-ракетною системою С-300 – по Нововоскресенському. Без людських втрат".

Нову Кам’янку і Трифонівку ворог атакував гелікоптерами тричі, ще 5 гелікоптерних ударів завдав по позиціях ЗСУ, двічі задіяв штурмову авіацію, один зі штурмовиків уражено українським зенітним ракетним підрозділом.

Також зенітники збили ворожий безпілотник-розвідник типу "Орлан-10".

Українська авіація відпрацювала 10 ударів по скупченню техніки противника й опорних пунктах у Бериславському і Баштанському районах, по позиціях систем ворожої протиповітряної оборони – ще й у Каховському.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 220 вогневих завдань, внаслідок чого відомо про такі втрати ворога: 17 загарбників, реактивна система залпового вогню "Град", танк, міномет, 3 одиниці авто-бронетехніки і 3 склади боєприпасів у Бериславському районі.

Крім того, пошкоджено ще 6 броньованих ворожих автівок і 2 міномети.

"Остаточні втрати ворога дорозвідуються" – зазначають в ОК "Південь".

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...