"Отдайтє нашіх мальчіков": РФ вперше сама звернулась до України з запитом на обмін полоненими. І це зразу після заяв Путіна про ніякі обміни через "підлий напад" на Курщину (відео)

Більше 1000 полонених строковиків дуже муляють Кремль через вий "солдатських матерів"

Україна взяла в полон військових ЗС РФ в Курській області

Російська влада публічно заявила, що припиняє обмін полоненими внаслідок дій України в Курській області. Втім омбудсмен РФ готовий до перемовин, заявив український омбудсмен Дмитро Лубінець.

Росія звернулась до України щодо обміну полоненими, при чому подія відбулась на восьмий день прориву ЗСУ в Курській області. Ініціатором спілкування була Уповноважена з прав людини РФ Тетяна Москалькова. Про деталі спілкування з представницею російського уряду Уповноважений з прав людини при Верховній Раді Дмитро Лубінець розповів у ефірі всеукраїнського телемарафону.

Лубінець заявив, що розмова з Москальковою відбулась після низки заяви Кремля про припинення будь-якого обміну після початку боїв на Курщині. Омбудсмен запевнив, що Україна дотримується міжнародного гуманітарного права щодо військовополонених. Разом з тим інформацію про них регулярно отримують представники ООН та "Міжнародного комітету Червоного Хреста". Також він пояснив, що розмова відбулась з ініціативи РФ і це пов'язано з ситуацією в Курській області. Про інші деталі спілкування омбудсмен не згадував.

"В будь-який час Україна готова продовжувати обмінні процеси на підставі Женевської конвенції", — сказав Лубінець журналістам.

Прорив в Курській областа - Лубінець про звернення Москалькової про обмін див. з 19:10.

У Telegram-каналі Тетяни Москалькової не відшукалось заяв щодо ситуації з росіянами, які потрапили в полон на території РФ. Також немає повідомлень про ініціативу обміну у державних росЗМІ.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...