І як тепер бути цивільній авіації? У Росії вручили повістки десяткам авіадиспетчерів

У Росії запрацював маховик мобілізації. Під призов потрапили навіть співробітники авіаційної сфери, причому в окремих регіонах процес встиг завдати шкоди. Через це до голови Уряду Російської Федерації Михайла Мішустіна направили звернення з проханням накласти заборону на призов чоловіків, пов'язаних з управлінням повітряними засобами. Скан документа потрапив до авторів Telegram-каналу "Авіаторщина", передають Патріоти України.

Автор звернення — президент Федеральної профспілки авіадиспетчерів Сергій Ковальов. За його словами, в окремих регіонах мобілізація авіадиспетчерів носить "критичний характер" для роботи авіації. Протягом першого дня призову повістки отримали десятки згаданих фахівців в Іркутську, Магадані і Петропавловську-Камчатському. Ковальов попросив про відстрочку для авіадиспетчерів. Чи нададуть її, поки невідомо.

За даними видання "Коммерсантъ", в одній з авіаційних кампаній 40% штатних пілотів можуть бути мобілізовані для війни проти України.


У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...