І хай Москва казиться: Литва підтримує створення Кримської платформи і продовжить надавати військову допомогу Україні, зокрема летальною зброєю, - глава МЗС Ландсберґіс

Литва планує продовжувати надавати військову допомогу Україні. Про це заявив Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс в інтерв'ю "Радіо Свобода", зазначають Патріоти України.

Він прокоментував питання про плани Литви щодо України в частині надання військової допомоги, яка вже надавалася, в тому числі летальною зброєю.

"Не бачу необхідності якось міняти нашу політику на цьому напрямку", - сказав Ландсбергіс.

Він також повідомив, що Литва підтримує ідею створення Кримської платформи, і відзначив наявність ефективних заходів тиску на державу-окупанта.

"Я вважаю, що ніщо не вічне. Самі російські політики можуть думати, що це (окупація Криму. - Ред.) - повністю вирішена справа, але є інструменти, цілком законні, наприклад економічні. Деякі з них вже використовують, деякі ще використовуватимуть , - вони чинять тиск на державу-окупанта. І за певних умов ці політики можуть змінити свою думку", - зазначив глава МЗС Литви.

На думку Ландсберґіса, Кримська платформа "дуже корисна", не тільки для пошуку конкретних рішень, але і для того, щоб нагадувати про проблему.

"Світ мінливий - з'являються нові проблеми, людям властиво відволікатися, тому це корисна ініціатива, щоб нагадувати західним партнерам про те, що Крим окупований, тому Литва буде брати участь в цій платформі", - підсумував дипломат.


"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...