І хто серед світових лідерів в офшорному скандалі тягне на Піночета? У Чилі оголошують імпічмент президенту після публікації Pandora Papers

Опозиція в Чилі почала процедуру імпічменту президенту Себастьяну Піньєрі після публікації статті Pandora Papers, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Guardian.

Причиною скандалу стало те, що в 2010 році сім’я чилійського лідера продала свою частку в проекті рудника “Домінга” його близькому другу і діловому партнеру Карлосу Альберто Делано. Розслідування Pandora Papers виявило докази того, що частина платежу містила пункт, що вимагає від уряду не посилювати заходи з охорони навколишнього середовища в районі, пропонованому для шахти на півночі Чилі.

Сам Піньєра відкинув звинувачення і заявив, що порушень не було. Він стверджує, що прокуратура і суди кількох інстанцій вже розслідували обставини продажу рудника, маючи в своєму розпорядженні всі дані про умови угоди, і не знайшли складу злочину.

Один з ініціаторів імпічменту, депутат нижньої палати Хайме Наранхо заявив, що Піньєра “відкрито порушив Конституцію… серйозно підірвав честь нації”.

Державна прокуратура Чилі почала розслідування за фактом можливих звинувачень у корупції та податкових порушеннях, пов’язаних з продажем.

Розслідувачі проекту “Слідство.Інфо» опублікували фільм під назвою “Офшор 95” про президента України Володимира Зеленського, в якому розповідається про офшори глави держави.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...