І Кравчук нічого не змінить? ​"Донбас не дістане права вето на загальнонаціональні рішення", - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Главкому" заявив, що Донбас після реінтеграції може розраховувати на набуття статусу "у межах широкої форми децентралізації". Він підкреслив, що про федералізацію України або надання окремим районам Донецької і Луганської областей права вето на загальнонаціональні рішення ітися не може, зазначають Патріоти України.

"По-перше, [Україна має дістати] повний контроль за кордоном України. Друге – статус окремих регіонів Донецької і Луганської областей визначений законодавством і у межах широкої форми децентралізації та відсутності будь-яких прав вето на загальнонаціональні рішення. Ми залишаємося унітарною державою, децентралізованою. Про все інше треба домовлятися", – відповів він на запитання про те, на які компроміси готова українська сторона.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

Переговори про врегулювання конфлікту ведуть у межах тристоронньої контактної групи (Україна – ОБСЄ – Росія) і "Нормандської четвірки" (Україна – Німеччина – Франція – Росія).

Надання "особливого статусу" Донбасу і його закріплення в Конституції України вимагає Росія. Київ заявляє, що може йтися тільки про особливий порядок місцевого самоврядування в межах реформи децентралізації.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....