"І ми, і ворог постійно придумуємо засоби": Експерт розповів про застосування дронів на війні в Україні

Технології у війні постійно вдосконалюються, включаючи використання безпілотників і засобів радіоелектронної боротьби. Нещодавно окупаційні війська почали активніше використовувати дрони без сигналів GPS для розвідки, передають Патріоти України.

Це пов'язано з тим, що на фронті значно частіше застосовуються РЕБ як з боку наших військ, так і з боку ворога. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів ветеран війни, громадський активіст і юрист Олег Симороз.

"Ударні, розвідувальні дрони перепрошиваються. Безперечно, з GPS вони вже давно не працюють. Зараз росіяни зіткнулися з проблемою через те, що досить активно, на потоці у війська стали масово надходити засоби радіоелектронної боротьби", – зазначив юрист.

Однак, за його словами, ворог швидко адаптується і часто обходить наші РЕБ, знаходячи необхідну частоту. Українські РЕБ зазвичай намагаються заглушити найбільш використовувані ворогом частоти, але супротивник навчається працювати на наднизьких частотах і постійно підбирає нові. "Але технології не стоять на місці. І ми, і ворог постійно придумуємо засоби, які дозволяють обходити РЕБ. РЕБ і докучає, і досить сильно допомагає", – наголосив Симороз.

Росія тисне на п'яти напрямках на сході: Селезньов розповів про небезпеку на фронті

середа, 7 серпень 2024, 6:56

Збройні сили Російської Федерації спробують посилити тиск на декількох напрямках на фронті. Зокрема, основний осередок бойових дій - схід України. Про це повідомив колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник Владислав Селезньов в ефірі FREEДОМ, передають П...

"Не будуть підтримувати всю лінію боєзіткнення": Експерт розповів про перші цілі для українських F-16

середа, 7 серпень 2024, 6:22

Літаки F-16, які напередодні отримала Україна від союзників, будуть допомагати засобам ППО знищувати ворожі ракети, повідомив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України. "Але не всю номенклатуру. У тій кільк...