І не "так", і не "ні": Міллі прокоментував можливість постачання Україні ATACMS

Сьогодні точиться чимало обговорень довкола винищувачів та далекобійної зброї для нашої держави. Так, Україна може отримати сучасні літаки F-16 у найближчому майбутньому. Що ж до ракет високої дальності ATACMS, це - "спірна тема". Про це розповів голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передають Патріоти України.

Питання розглядається

За словами генерала, "з багатьох причин" українці досі не отримали далекобійну зброю. Це питання перебуває на стадії розробки. "Президент Байден цього разу не сказав "ні" чи "так", – повідомив Міллі.

Натомість триває активний процес розробки програми навчання на F-16. На думку генерала, ЗСУ, ймовірно, отримають ці винищувачі "у недалекому майбутньому". Раніше у Пентагоні заявили, що США повідомили, що в жовтні розпочнуть підготовку українських пілотів для польотів на винищувачах F-16. Та поки незрозуміло, скільки часу знадобиться для навчання пілотів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...