І нехай у Кремлі зеленіють від люті: Швеція зможе наростити випуск боєприпасів для України

Швеція планує суттєво наростити випуск снарядів для допомоги українській армії у війні проти російських окупантів. Країна працює над тим, щоб покрити необхідний попит на боєприпаси. Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ Швеції Тобіас Більстрем, передають Патріоти України.

Водночас, міністр не уточнив, про яку саме кількість боєприпасів йдеться, посилаючись на військову таємницю. "Але я можу сказати, що так, нам потрібно нарощувати виробництво, тому що нам потрібні боєприпаси для нашої власної безпеки. Але перш за все нам потрібно задовольнити попит, щоб ми могли постачати їх в Україну", - пояснив посадовець.

Снаряди потрібні і Швеції, тому переконаний, що його високоіндустріалізованій країні вдасться наростити виробництво. Також міністр наголосив, що Україна потребує більших обсягів снарядів та оперативного постачання.

Він вважає, що у Росії немає шансу забезпечити себе такими обсягами виробництва, який можуть організувати об'єднані виробничі потужності Європейського Союзу і Сполучених Штатів. Країни Заходу вже працюють над об'єднанням своїх зусиль у промисловості. "Зараз це відбувається, і я, як я вже казав, дуже позитивно налаштований щодо виробництва артилерійських снарядів для України", - додав Тобіас Більстрем.

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали: