І обіцянку вони не виконали: Дружина командира "Азова" розповіла, хто гарантував безпеку бійцям після виходу з "Азовсталі"

Незалежні міжнародні організації мали б слідкувати за дотримання умов утримання українських військовополонених, які погодилися вийти з "Азовсталі". Однак після того, як українських захисників вивезли на окуповані території, до них ніхто не їздив. Про це в інтерв'ю заявила Катерина Прокопенко – дружина командира полку "Азов" Дениса Прокопенка, передають Патріоти України.

Вона розповіла, що Червоному Хресту станом на 6 серпня так і не вдалося побувати в Оленівці, де росіяни масово вбили українських військовополонених. Також Катерина Прокопенко зазначила, що комунікація з Червоним Хрестом "така собі". Дружина "Редіса" розповіла, що не отримувала від Червоного Хреста звістки, де перебуває її чоловік та в якому він стані.

Як наголосила Прокопенко, Червоний Хрест заявляє, що він не був гарантом безпеки українських військовополонених. За словами дружини Дениса Прокопенка, перед тим, як відбувся вихід з "Азовсталі", її чоловік сказав, що до них у полон буде приїжджати комісія ООН чи Червоного Хреста.

"Я запитала, хто буде гарантувати їм безпеку, чи це будуть якісь міжнародні місії, омбудсмени, будь-хто, хто б якраз слідкував за дотриманням усіх норм. Він чітко відповів мені, що будуть, і що раз на тиждень повинна бути комісія від ООН чи то від Червоного Хреста. Тобто я чітко зрозуміла, що все буде під контролем. Я в це вірила і чекала, що так і буде. Але, як бачимо, минуло 2 місяці – і жодних поїздок Червоного Хреста туди", – сказала вона.

Катерина Прокопенко зазначила, що росія відмовляє Червоному Хресту в інспекції умов утримання полонених чи доступі до місця теракту в Оленівці. Та водночас голова Червоного Хреста Петер Маурер тисне руку очільнику мзс росії сергєю лаврову.

"Тобто у відносинах у них все нормально. Тому я не бачу проблеми, аби домовитися знову ж таки з тим же лавровим, щоб ЧХ, як незалежна організація, потрапив в Оленівку. Якщо у них там все так дуже дружньо", – заявила дружина "Редіса".

Вона припустила, що між Червоним Хрестом і Росією, можливо, є "договорняк", який пов'язаний з грошима.

Джерело: 24 канал

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...