І просять "Велику Землю" не забувати, що вони є: Українці з окупованих частин Донбасу їдуть голосувати, незважаючи на тиск окупантів

Вранці в неділю особливої активності перетину лінії розмежування не спостерігалося, оскільки з боку "Л/ДНР" поширювалася інформація, що 31 березня КПВВ буде закрито через вибори в Україні.

Зранку окупанти розповсюдили інформацію про те, що КПВВ буде закрито через вибори. Незважаючи на це, на 15:00 на підконтрольну територію пройшли понад 5 тисяч осіб. Жителі непідконтрольних уряду України територій Донецької та Луганської областей беруть участь у голосуванні на виборах президента України. Вони роблять це попри тиск, який на них чинять силові структури окупантів. Про це заявляє офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини, повідомляють Патріоти України.

"Люди з непідконтрольних уряду України територій намагаються скористатися своїм конституційним правом на участь у виборах президента України, незважаючи на той тиск, який на них чиниться відповідними структурами і так званими органами "ЛНР/ДНР", - сказав представник українського омбудсмена з питань захисту прав військовослужбовців Олег Трохименко на брифінгу в Києві.

Він також зазначив, що, за результатами моніторингу, працюють всі п'ять контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ), які відкрилися згідно з графіком. За словами Трохименка, вранці в неділю активності перетину лінії розмежування не спостерігалося, оскільки з боку "Л/ДНР" поширювалася інформація, що 31 березня КПВВ буде закрито через вибори в Україні.

"Ми маємо інформацію, що на 15:00 на підконтрольну Україні територію пройшли 5 169 осіб", - сказав представник омбудсмена. За його прогнозом, судячи з динаміки перетину лінії розмежування упродовж останніх годин, кількість тих, хто проголосував, які проживають на непідконтрольній території, збільшиться - з 14:00 до 15:00 через лінію розмежування пройшли 2 тис. громадян України. Трохименко повідомив, що на одній із виборчих дільниць, які розташовані поруч із КПВВ, було зареєстровано 2,5 тис. осіб, що проживають на непідконтрольній території.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...