І те, і те одразу "проковтнути" не вдасться: Військовий експерт спрогнозував вибір Кремля між півднем і сходом України

У російського командування виникла дилема – кидати свої війська у наступ на сході або захищатися від контрнаступу українців на півдні. Який напрямок оберуть загарбники? Військовий експерт Петро Черник припустив, що їм логічнішим кроком залишається схід, тобто Донбас, передають Патріоти України.

Експерт зазначив, що росіяни більше не озвучують інформації про, як вони хотіли назвати, "ХНР". Тим часом так звані "ЛДНР" визнали. З точки зору престижу їх недофюрера треба рапортувати перед власним народом, власною фашистською нацією про "успіхи".

"Я твердо переконаний, що у Росії склався класичний не тільки режим, а взагалі суцільний ментальний наратив. Їм треба рапортувати про якісь успіхи й про те, що поставлені завдання ще вкінці лютого – таки виконані. Саме тому логічніше це мав би бути схід, мав би бути Донбас", – пояснив Петро Черник.

"Проте є сукупна Чорнобаївка. І, як я це називаю, – сукупний понтон. Нагадаю, що на Сіверському Дінці вони в одному місті наводили 5 разів понтон. 5 разів спалили майже цілу батальйонно-тактичну групу й втопили 73 одиниці техніки", – наголосив військовий експерт.

Він додав, що у росіян дуже специфічна логіка, яку вкрай важко розгадати. Саме тому вони такі небезпечні, адже можна очікувати будь-чого.

Джерело: 24 канал

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...

Українські воїни з артилерії та мінометів розтрощіли банзай-атаку окупантів: У BILD розповіли про бій під Красногорівкою

неділя, 5 травень 2024, 12:25

Окупаційні війська Росії спробували провести наступ на Красногорівку у Донецькій області "танками-черепахами" - план росіян обернувся для них катастрофою, передають Патріоти України. Днями колона російської бронетехніки вийшла з-під Мар'їнки на Красног...