І це - тільки початок! Доходи впали у 15 разів! Санкції вбили одну з найбільших галузей економіки РФ

На тлі міжнародних обмежень, запроваджених щодо Росії через військову агресію проти України, прибуток кремлівського режиму від видобутку вугілля скоротився на 93%. Таким чином, країна-агресор може втратити одну з найбільших сировинних галузей економіки, передають Патріоти України.

Федеральна служба державної статистики РФ відзвітувала про те, що в січні-квітні сальдований прибуток у секторі видобування вугілля становив 14,3 млрд рублів (близько $164,31 млн). Це лише 6,6% від суми за аналогічний період минулого року, тобто доходи РФ від видобутку вугілля впали на 93%, або майже у 15 разів.

Крім того, переважна частина (52,4%) галузевих компаній закінчили перші чотири місяці 2024 року збитками. Це значно більше ніж рік тому, коли їх було 32,7%.

Сумарний фінансовий результат прибуткових вугледобувних компаній у РФ скоротився втричі – до 72 млрд рублів, а їхні сукупні втрати досягли 58 млрд рублів. У результаті їхній сальдований прибуток за рік впав майже на 200 млрд. На цьому тлі фінансові аналітики прогнозують, що до кінця року збитки можуть сягнути 450 млрд рублів.

РосЗМІ пишуть, що на це вплинуло скорочення покупців російського вугілля в країнах, що кремлівський режим традиційно називає "дружніми": за підсумками першого кварталу експорт російського вугілля просів на 13%. Щомісячні збитки вугільників в РФ оцінювалися в 3 млн тонн експорту, а ціни на сировину обвалилися до 3-річного мінімуму: до $95 за тонну в портах Далекого Сходу (-6% з початку року) і до $61 в портах Балтійського моря (-14%).

У березні-травні Індія, на яку припадає близько третини російського вугільного експорту, скоротила закупівлі на 22% (до 6,76 млн тонн). Також впав експорт до Туреччини, Південної Кореї та Японії.

Проблем російським вугільних компаній додав і Китай, який є найбільшим покупцем російської сировини. КНР запровадила імпортне мито на вугілля, яке не поширюється на інших постачальників – Індонезію та Австралію, що входять до зони вільної торгівлі з КНР.

Видобуток вугілля – одна з найбільших сировинних галузей економіки. Вона включає понад 30 мономіст, а, враховуючи суміжні підприємства, в ній зайнято 650 тисяч громадян країни-терористки.

Дедлайн 16 липня невблаганно наближається: Скільки військовозобов'язаних оновили дані в Резерв+

середа, 3 липень 2024, 23:35

"Резерв+ "став першим місцем, куди українці звертаються з метою оновлення даних . Дані через застосунок Резерв+ нині оновили відповідно до нового закону про мобілізацію два мільйони громадян. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катер...

"Не треба думати, що ворог тупий": У росіян є вагомий компромат на співробітників ДПСУ в Сумській області, - генерал

середа, 3 липень 2024, 22:20

Російські війська активно вербують українських держслужбовців у Сумській області за допомогою розвиненої агентурної мережі, пов'язаної в минулому з контрабандною діяльністю. Про це генерал-майор запасу Сергій Кривонос сказав у коментарі "Новини.LIVE", ...