І це лише зафільмоване з відкритих джерел: ЗСУ затрофеїли російську бойову техніку майже на $2 млрд, - Oryx (фото)

Збройні сили України з першого дня повномасштабного вторгнення захопили російську техніку майже на $2 млрд. Про це у своєму мікроблозі Twitter повідомив військовий аналітик Володимир Даценко, посилаючись на статистику, підготовлену проєктом Oryx, передають Патріоти України.

За його словами, ЗСУ не лише успішно знищували озброєння ЗС РФ, а й захоплювали його як військові трофеї. Згідно зі статистикою аналітичного проєкту Oryx, з першого дня повномасштабного вторгнення українські військовослужбовці затрофеїли щонайменше 2 тисячі одиниць бойової техніки.

"Загальна вартість військових трофеїв становить майже $2 мільярди без урахування легкого озброєння і боєприпасів. Прямі щорічні витрати Росії на війну в Україні можуть перевищити 110 мільярдів доларів. Це більше, ніж США витратили на війну в Афганістані й Іраку. Але це лише прямі витрати на бойові дії", — продовжив Даценко у своєму мікроблозі.

Аналітик спрогнозував, що на тлі міжнародних санкцій збільшаться витрати на підтримку економіки Росії і, відповідно, зменшаться доходи від експорту енергоресурсів. Обмеження Заходу, як вважає Даценко, призведуть до того, що у Володимира Путіна залишиться менше ресурсів для продовження повномасштабної війни, і йому "доведеться зазирнути в кишені простих росіян".

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...